Vitosol 300-T SP3B

1.00 лв.

Тип SP2A, вакуумно-тръбни колектори за монтаж на плоски и скатни покриви както и за свободно стоящ монтаж. За монтаж на балкони е конструиран специален модул (1,26 m² абсорбираща повърхност) с редуцирана височина.

Количество

Описание

Предимства:

  • Много висока мощност благодарение на вакуумни тръби от антирефлексно стъкло;
  • вакуумно-тръбен колектор на принципа Heatpipe с автоматично температурно изключване за най-висока сигурност;
  • повишаване на ефективността чрез възможност за завъртане на тръбите;
  • константно висока мощност без риск от замърсяване;
  • бърз и лесен монтаж;
  • в комбинация с отоплителен уред може да се да се постигне клас на енергийна ефективност А+ (като етикет за система) на инсталацията;

Дълга продължителност на експлоатация, по-голяма от средната

Вакуумно-тръбен колектор Vitosol 300-T SP3В отговаря на най-високите изисквания за ефективност и сигурност. С ефективно оползотворяване на слънчевата енергия значително над средното за соларната тенхика.

С двустранно антирефлексно покритие на вакуумните тръби и използването на много висококачествени материали колекторът осигурява най-висока ефективност. За това допринася и високоефективната топлоизолация от мелминова пяна в събирателната кутия.

Висока сигурност на експлоатация с температурно изключване

Минималното съдържание на течност в колектора и автоматичното температурно изключване осигуряват изключително надеждна и сигурна работа на соларната система. За това колекторът се препоръчва при временно редуцирано топлоотнемане (пример при училища).

За максимално топлоотдаване кондензаторите са изцяло обвити от патентования двойнотръбен топлообменник от неръждаема стомана Duotec. Той поема изключително добре топлината и я отдава на топлоносителя.

Принцип Heatpipe

При Heatpipe принципа соларната течност не преминава директно през тръбите. Вместо това топлоносител се изпарява в топлинната тръба под абсорбера и отдава топлината чрез двойнотръбния топлообменник Duotec на соларната течност.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.